Afrika bölgesi için Afrika bağışı, Adak, Nafile, Şükür ve Akika kurbanlarının bağışı gibi yardımların bölge halkına ulaştırılması konusu önemli bir durumdur. Kurban bayramının da yaklaşmasıyla birlikte bölgede kurban bayramı için ve diğer kurbanlık türlerinin kesimi için bir alan oluşturulmuştur. Bu durum neticesinde insanların yapması gereken duyarlılıklarını arttırarak bu tür faaliyetlerin desteklenmesi konusunda hassasiyet göstermektir.

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği bu tür bağışların sayısını arttırarak bölgede istikrarlı bir yardım düzeninin oluşmasına özen gösteren dernekler arasındadır. Bunun yanı sıra bölge halkının sağlık sorunları ile de ilgilenerek özellikle protein ihtiyaçlarının karşılanması bakımından Afrika bağışı kurban için özellikle önemli olduğu bilinmektedir.  Akika, şükür, adak, kurban bayramı için kesilen kurbanların bölgeye ulaştırılması ve bu alanda ciddi çalışmalar sürdürülmesi gerektiğin açık şekilde ortadadır. Bu yolda hayırseverler bağışları ile daha fazla hayrı yerine ulaştırılması konusunda Yedi Başak İnsani Yardım Derneğini destekliyor bu sayede yapılan her bağışın daha büyük bir kıymeti oluyor.

Faaliyet alanları olan Gana, Gazze (Filistin), Nijer, Uganda, Tanzanya, Çad, Somali, Afganistan, Bangladeş, Yemen ve Suriye ve bunun yanı sıra yurtiçi bağışları da kabul eden dernek sayesinde her geçen gün birçok kişiye yardım ulaştırılıyor. Gazze ve Filistin bölgesi dışındaki tüm alanlarda kurbanlık kesimlerini Yedi Başak fiilen devam ettirme ettirmektedir. Fakat Gazze ve Filistin bölgesinde yaşanan sıcak savaşın etkilerinden dolayı bölgede kurban kesimi faaliyetlerinin yapılması mümkün olmadığından et entegre tesislerinde saf et olarak konserve haline getirilmiş paketlerin bölgeye ulaştırılması gerekmektedir.

Kurban Bağışı Gazze Yardımı

Gazze ve Filistin’de yaşanan son yılların en büyük insanlık dramı, her geçen gün medyada gözler önüne seriliyor. Fakat dünyanın göz kapadığı, kulağının üzerine yattığı, sırt çevirdiği, görmezden geldiği bu savaşta her gün on binlerce insan hayatını kaybediyor. Bu karşılıksız ve alçakça yürütülen savaşta bebekler, kadınlar, yaşlılar, çocuklar ve en başta her dakika daha fazla insan hayata gözlerini yumuyor. Ve düşünün, bu öyle bir savaş ki bombalayanlar, zulüm edenler ve katledenler dışında başka bir taraf yok. Bu zulme sessiz kalmayanlar arasında yer alan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Kurban bağışı Gazze bölgesi için de çalışmalarına devam etmektedir.

 Bölgenin içerisinde bulunduğu abluka nedeniyle insani yardım götürmek oldukça zor olan bu bölge için et entegre tesislerde saf et şeklinde konserve haline getirilen etlerin bölge halkına ulaştırılması için yoğun bir çaba sarf edilmekte.

 Gazze için acil yardım kampanyasını savaşın ilk günlerinden itibaren aktif tutarak bölgeye istikrarlı bir yardım ulaştırmak için çabalayan dernek,  Gazze yaşasın diye gıda, un, hijyen, bebek maması ve kurban gibi desteklerini sürekli olarak bölgeye iletmeye devam ediyor. Gazze yaşasın ki insanlık yaşasın diyerek çıkılan bu yolda her geçen gün gördüklerimiz karşısında insanlığımızı tekrar hatırlarken bir yandan da insanlığını günden güne kaybedenlerle aynı dünyayı paylaşmak zorunda olduğumuzu hatırlayarak dernekler üzerinden yardımları bölgeye iletmeye çalışan insanların desteklenmesi gerektiğinin de farkındayız.

 

Afrika Adak Bağışı Yardımı

İnsanlık dramı devam eden ve senelerdir sömürü ile mücadele eden Afrika halkını da unutmayan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği her mazlumun yanında yer almaya büyük ölçüde devam etmekte. Gazze de yaşanan insanlık dramı yüzyıllardır Afrika bölgesinde de sessiz bir savaş halinde yaşanmaktadır. Bu savaş da yine Gazze gibi tarafı olmayan sadece saldırı tarafında gerçekleşen bir savaştır. Afrika bölgesinin de gerek su kuyusu gerek sağlık ve eğitim kollarında yanında olan Yedi Başak Kurban faaliyetlerinde de Afrika bölgesini hiçbir sene es geçmeden yardımlarını bölgeye ileten dernekler arasında yer almıştır.  Afrika adak bağışı, nafile, vacip, şükür ve adak kurbanı bağışları sayesinde bölgede istikrarlı bir bağış ortamı oluşturmaya çalışan Yedi Başak sayesinde kurban bayramı ruhunu her ihtiyaç sahibi aynı sevinçle yaşama imkânı bulmuştur.

Direk Reklam ile Markanızı Şehrin Her Köşesine Taşıyın Direk Reklam ile Markanızı Şehrin Her Köşesine Taşıyın

 Yedi Başağı oluşturan en büyük unsurlardan birisi olan bağışçıları sayesinde destek bulan Yedi Başak her geçen gün gönül coğrafyasını genişleterek yardım hareketlerine bir yenisini daha eklemektedir. Afrika’da meyve ağacın olsun, katarakt ameliyatı, Kuran-ı Kerim dağıtımı, su dağıtımı (4ton), sadaka, yemek ikramı, süt keçisi, bebek maması dağıtımı, kardeş aile, birlikte ev yapalım, camii-Mescid destekleme, kuran kursu ve park yapımı gibi birçok projeyi bölgede yürüten Yedi Başak ekibi ve bağışçıları sayesinde birçok iyilik zinciri oluşturulmuş ve bu bölgede yardım bekleyen genç, yaşlı, çocuk herkesin elinden tutulmuştur . 

Editör: Özge Özkan