Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan açıklamasında, "Türkiye’de ki futbol iklimi belli. Kulüplerin yıllardır ki herkesin bahsettiği özellikle Anadolu kulüplerinde  ana plan olan gelir azlığından kaynaklı ekonomik sıkıntılar herkesin problemi. Trabzonspor olarak biz diğer kulüpleri pelir konuşmak anlamında değil ama bu değişimi yaşamak zorundayız. Ekonomik değişim.. Geçmişten kalan, bugüne kadar gelen kalıtsal problemlerin bir an önce düzelmesi gerekiyor. Sonuçta burası bir şirket. Sürekli başarı yakalamak istiyorsa, sürekli olarak bu tip mali konularla gündemde kalmak istemiyorsa kendisine gelir getirici operasyonları, projeleri yapmak zorunluluğu var. Biz geldiğimiz günden beri yaklaşık olarak 140 milyon Euro’ya yakın para girişi sağlamamıza rağmen ki bunlar sponsorluk anlamında.. Yine de ekonomik rahatlık sağlamadık. Bunun ana nedenleri arasında. Ülke gündeminde faizler ortada. Bankalar Birliği’nde yüzde 55’i bulan faizle karşı karşıya. Sadece biz değil diğer kulüpler de karşı karşıya.. Bunun yıllık maliyeti 500 - 600 Milyona geliyor. Trabzonspor 4 büyük kulüpten bir tanesi. Bu sıkıntılara biraz daha göğüs gerecek pozisyona sahip. Ancak biz bir an önce Trabzonspor’u bu sarmaldan çıkartıp, kendi içimizde ekonomik gelişimi yaşamalıyız. Trabzonspor blok blok paralarla borcun belini kırmak zorunda" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Kayserispor Maçı 11'leri Belli Oldu Trabzonspor Kayserispor Maçı 11'leri Belli Oldu

SERMAYE ARTTIRIMI İLE BANKALAR BİRLİĞİNDEN ÇIKILACAK MI? 

"SPK’da bu konu görüşülecek. Onaylandıktan sonra bedeli sermaye arttırımın katılımı sağlayabilirsek, evet Bankalar Birliği’nin anlaşmasından tamamını ödeyip çıkacağız. Bunun dışında yine çeşitli ödeme kalemlerimiz var. SPK’ya bildirimler var. Vergi, oyunculara olan borçlar.. Borcun ancak yarısından biraz daha yukarı olan kısmını bu şekilde karşılıyoruz. Bizim planlamalarımız devam ediyor. Son zamanlarda yapılan işlerle ilgili bilgi vereyim."

KARTAL TAMAMLANDI

"Kartal Tamamlandı… Kartal’ı 30 yıllığına yeniden kulübümüze kazandırdık. 29 ile 30 arasında anlamı artık biz burada hak sahibizi, Biz burayı kendimiz satabiliriz, üzerinde proje geliştirebiliriz artık bu hak Trabzonspor’a ait."

TESİSLERİN YANINDAKİ ARAZİ DE ALINDI

"Mehmet Ali Yılmaz zamanında kulübümüze kazandırdığımız çok değerli bir mülk vardı. Burası tabi bilinen arazi çok büyük gözüküyor ama tapulu arazi 24 bin metre kareydi. Kartal ile aynı zamanda yaptığımız başvuru ile tesislerimizin yan tarafında bulunan 41 bin metre kare olan araziyi de yine 30 yıllığına Trabzonspor’a kazandırdık. Bunun üzerinde de biz proje geliştirebileceğiz."

İSTANBUL’DA 2 ARSA

"Yine İstanbul’da 2 çok önemli arazi üzerinde ki net bilgi veremeyeceğim. Çok önemli bir çalışma yürütüyoruz. Trabzon’da, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile konuştuğumuz konular var. Orada da taleplerimiz var. Trabzonspor’u bu ekonomik dar boğazdan kurtarmak için gerekli hamleleri yapmak zorundayız. 
Trabzonspor’un ana işi futboldur. Futbol satıp, geliştirmesi lazım. Trabzonspor’un yıllardır gelen borcu ve artık noktanın koyulup işin geliştirilmesi gerekiyor. Bu borcu kapanması gerekiyor. Çünkü faizlerle yürütülür halde değil. 4 milyarlık borcun yıllık faizleri sizde biliyorsunuz. Bizim bulduğumuz gelirler faizlere gidiyor.  Blok blok gelirlerle borcun sıfırlanması lazım."

Editör: Hasan Yılmaz