Tekerlekler kullanım alanlarına göre veya ihtiyaca yönelik farklı boyut ve çaplarda üretilmektedir. Böylece doğru yapılan tekerlek seçimi tekerleklerin daha uzun ömürlü kullanılmasına olanak sağlar.

Sarhoş Tekerlek Nedir?

Tekerlekleri sınıflandırdığımızda çok fazla çeşitte tekerlek bulunmaktadır. Bu tekerleklerden bir tanesi de sarhoş tekerlektir. Sarhoş tekerlekler daha çok ağır yükler taşınırken tercih edilmektedir. Ağır yükleri taşınırken her tarafa kolayca dönebilen sarhoş tekerlekler sayesinde manevra kabiliyeti ile birlikte ağır yüklerin kolay bir şekilde taşınmasına da olanak sağlamaktadır. Sunduğu bu kullanım kolaylıklarının yanı sıra tekerleklerin takıp çıkarılması yani monte edilmesi de bir hayli kolaydır. Dolayısıyla da pek çok alanda tercih edilse de hizmet sektöründe de çokça tercih edilmektedir.

Sarhoş Tekerlekler Hangi Malzemelerden Üretilir?

Sarhoş tekerlekler çok çeşitli malzemelerden üretilebilmektedir ama genellikle alüminyum, çelik, poliüretan gibi dayanıklı ve sağlam malzemeler tercih edilmektedir. Bununla birlikte sarhoş tekerleklerin taşıma kapasiteleri de kullanılan malzeme, tekerleğin boyutu modeli vb gibi etkenlere bağlı olarak farklılık göstermektedir ama genellikle 100 kg-1000 kg aralığında bir taşıma kapasiteleri vardır. Bu taşıma kapasiteleri çelik sarhoş tekerleklerde daha yüksek olurken plastik tekerleklerde görece daha az olabilmektedir. Çünkü günlük hayatta kullanılan eşyalar veya araçlarda daha çok plastik sarhoş tekerlek kullanılırken, ağır yüklerin taşınacağı araçlarda daha dayanıklı olan çelik gibi malzemeler kullanılmaktadır. Örneğin, mobilya tekerleği olarak kullanılan sarhoş tekerler, çelik malzemelerden yapılanlara göre daha düşük kapasitelerde olabilmektedir.

Sarhoş Tekerlek Nerelerde Kullanılır?

Sarhoş tekerlekler günlük hayatta da sıkça karşımıza çıkabilmektedir. Endüstriyel taşımacılıktan bebek arabalarına, bebek arabalarından masa ve sehpalara kadar her alanda kullanıma imkan tanımaktadır. Her halükarda evde olsun, sokakta olsun, hizmet sektörlerinde olsun her alanda taşıma kolaylığı sağladığı için hem üreticiler hem de kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Bununla birlikte istenildiği zaman tekerleğin sabitlenmesi de kullanıcıların tercih etmesi için de bir diğer özelliktir. Mobilya tekerleği ve sarhoş tekerlerin frene sahip olmasının en büyük yararını ise hastanelerde hasta yataklarının ve tıbbi cihazlarının sabitlenmesinde, hastane ve otellerde yemek arabalarının sabitlenmesinde görebiliriz. Dolayısıyla hem manevra kabiliyeti sağlayarak yükler kolayca taşınabilmekte hem de fren sayesinde sabitlenerek ağırlık nedeniyle yüklerin kayması engellenmektedir. Mobilya tekerlekleri de aynı şekilde, mobilyaların kolayca taşınmasını ve sabitlenmesini sağlar.

Lavanta Yağının Faydaları Lavanta Yağının Faydaları

 

Editör: Özge Özkan