Silikon saç tedavisi nedir, ne için yapılır? Silikon terapisi saçlar için hangi faydaları sağlar ve nasıl uygulanır? İşte tüm merak edilenler!

Pek çok kişi sağladığı yumuşatma etkisi nedeniyle silikon saç tedavisini tercih ediyor. Saçlarınıza kabarmayan, pürüzsüz ve parlak bir parlaklık kazandırır. Saç bakımınız için en uygunudur. Minimum çabayla güzel ipeksi saçlara sahip olabilirsiniz.

Silikon Saçlar için Hangi Faydaları Sağlar?

Silikonlar hidrofobik (su itici) özellikleriyle bilinen insan yapımı polimerlerdir. Saç gövdesindeki nemin korunmasına yardımcı olabilirler. Silikonlar birçok şampuan, saç kremi ve diğer şekillendirme ürünlerinin ana bileşenleri arasındadır.

Uzman Diyetisten Ayca Yılmaz Kaya’dan Kurban Bayramında et tüketimi uyarısı Uzman Diyetisten Ayca Yılmaz Kaya’dan Kurban Bayramında et tüketimi uyarısı

Silikon saç kütikülünüzün çevresinde ince bir koruyucu katman oluşturur. Bu şekilde saçlar içeriden nemlenir. Silikon saç terapisi saçın aşırı nemlenmesini ve kıvırcıklaşarak kabarmasını da önler. Silikon saç tedavisi saçınızı ısıyla şekillendirmeye karşı da korur. Hidrofobik silikonlar saç çevresinde koruyucu bir tabaka oluşmasına yardımcı olur. Nemi hapseder ve saçın kabarmasını önler. Hidrofilik silikonlar ise su ile kolaylıkla yıkanabilir. Statiğin önlenmesine yardımcı olabilirler.

Neden Silikon Saç Tedavisini Tercih Etmelisiniz?

Silikon saç tedavisi bakımı saçınızın daha pürüzsüz ve parlak olmasını sağlar. Saçlara dolgunluk kazandırır ve hacim kazandırır. Maşa, fön, boya gibi işlemlerin yarattığı hasarı en aza indirir. Saçların korunmasını ve beslenmesini sağlarken, saç onarımını ve saç bakımını destekleyen bir tedavidir. Bir diğer önemli avantajı ise dolaşan saçları açmasıdır.

Editör: Didem Bektaş