İşyeri hemşireliği Eğitimini nereden alınır ve kimler bu işi yapabilir gibi soruları sık sık duyarız. İşyeri hemşireliği mesleğinin ilgi çeken bir meslek olması ve geniş iş imkanları sunan bu mesleğin popülerliğini devam ettirmesi en temel nedenler arasında yer alır. İşyeri hemşireliği yapılabilmesi için ilgili bölümlerden mezun olunması, işyeri hemşireliği eğitimi alınması ve sınavdan başarı elde edilmesi gerekir. İşyeri hemşireliği eğitimi sırasında kariyerinize yepyeni bir yön kazandırma şansı elde edebilirsiniz.

Dubai Vize Başvurusu: 2024 Yılı İçin Konsolosluk İşlemleri Rehberi Dubai Vize Başvurusu: 2024 Yılı İçin Konsolosluk İşlemleri Rehberi

İşyeri Hemşiresi Görevleri Nelerdir?

Ülkemizde en önemli meslek gruplarından bir tanesi de işyeri hemşireliğidir. Çalışma alanında bulundurulması mecburi olan işyeri hemşireliği, işyeri hekimi ile beraber çalışmalar yapar. İlk  önce işyeri hemşiresinin görev ve yetkileri ile ilgili bilgi vermek istiyoruz. İşyeri hemşireliği görevleri şu şekildedir:

·       Çalışanların sağlıkları ile alakalı bilgilerin kayıt altına alınması,

·       Çalışanların işe girişi ve periyodik muayenelerinin kayıtlarının tutulması,

·       İşyeri hekiminin vermiş olduğu görevleri yerine getirmek,

·       İşyeri hekimine muayene sırasında yardımcı olmak,

·       Çalışanların sağlık muayenelerinin yapılması için çalışmalarda bulunmak,

·       Çalışanlara eğitim ve bilgi vermek

·       İlkyardım alanında işyeri hekimi ile birlikte koordine olmak

·       İşyerinde genel hijyen tedbirlerini denetlemek ve takip etmek.

İşyeri Hemşireliği Eğitimi

İşyeri hemşiresi olma hakkı; hemşireler, sağlık memurları, acil tıp teknisyenleri ve çevre sağlığı teknisyenleri için verilir. Bahsi geçen meslek dallarının önlisans veya lisans düzeyinde üniversite mezuniyetinden sonra DSP sınavına girmesi şarttır.

İşyeri hemşireliği kursu 90 saat olacak şekilde verilir. Eğitimlerin 45 saati yüzyüze, 45 saati ise online bir şekilde verilen bir eğitimdir. Eğitimlerin ilk dönemi online olarak gerçekleşir. Katılımcı, kendisine verilen kullanıcı adı ve şifresi ile beraber işyeri hemşireliği eğitimi alma hakkı taşır. İşyeri hemşireliği kursu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki verilmiş olan kurumlarda verilir. Eğitim bitiminde sınava giren ve başarı sağlayan kişiler işyeri hemşireliği belgesi alma hakkına sahip olur.