Son Dakika Haberleri
Rüyalar, insanların bilinçaltına açılan pencerelerden biridir ve her biri farklı anlamlar taşır.
Çocuğun velayeti, çocuğun üstün yararını koruyan hak ve yükümlülüklerin toplamı olarak da ifade edilebilir. Evlilik süresi içerisinde baba ve anne çocuğun velayetini birlikte kullanırlar. Herhangi bir sebeple boşanma söz konusu olursa ergin olmayan çocuk hâkim kararı ile çocuğun üstün yararı gözetilerek kime bırakılmış ise boşanmada velayeti o kişide alır.
Boşanmada maddi ve manevi tazminat talep edilebilmesi için boşanma davasında tazminat şartları sağlanmış olmalıdır.
Evlilik süresi boyunca anne ve baba çocukların velayetini ortak olarak üstlenirler. Türk Medeni Kanunu’nun 336. Maddesinde “Evlilik devam ettiği sürece ana ve baba velâyeti birlikte kullanırlar.” ibaresi yer almaktadır.
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, açıklamalarda bulundu.
Protokol içerisinde taraflar varsa çocuğun velayetini kimin alacağı, velayeti almayan kişinin çocukla nasıl bir ilişki içerisinde olacağı ve ne sıklıkla görebileceği, evlilik içerisinde alınan malların paylaşımının nasıl yapılacağı, boşanma sonrası tazminat ve nafaka ödenip ödenmeyeceği ödenecekse bunun tutarının ne olacağı gibi birçok hassas konuda uzlaştıklarını ifade eden belgedir.
Diğer adı ile ortaklığın giderilmesi davası olan İzale-i Şuyu davaları, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu olan taşınmaz veya taşınır mallar için ortaklar arasındaki ilişkiyi sona erdirmedir. Bireysel mülkiyete geçmeyi sağlayan bu dava türünde, taraflardan birinin davayı açması yeterlidir.
ir konut ya da bir iş yeri kiralamak istediğinizde mülk sahibi sizden kira sözleşmesi olarak bilinen bir sözleşme imzalamanızı isteyecektir. Bu sözleşmeyi imzalamanız ile birlikte yasal olarak bazı borç ve taahhütler ile bağlı olacaksınız. Bu sebeple kira sözleşmesi yapılırken hangi konulara dikkat edilmesi gerektiğini bilmek, gelecekte yaşanabilecek olası problemleri engellemek açısından oldukça kritiktir.
Hukuki açıdan Türk Borçlar Kanunu ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ‘’ayıp’’ olarak değerlendirilen bu durum Türk Ceza Hukuku açısından suç teşkil etmektedir.