Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın ekonomik anlamda gösterdiği başarı, fedakarlık ve çaba Aralık ayında gerçekleşecek kongre öncesinde en temel gerçektir.

Bir gerçekte var ki, başkan bu kadar ciddi sponsorluklar ve borcun temizlenmesinin mücadelesini verirken, “bazı” yöneticiler kendi reytingi, PR’ı için menajerler ile beraber edenlerle yol yürümeyi tercih ediyor!

Durum böyle olunca, Trabzonspor öze dönüşü bir türlü gerçekleştiremiyor.

Alt yapı meyvesini veremiyor.

Her transfer döneminde üç beş dakikalık videolar üzerinden transfer baskısı kuruluyor ve sonuç ortada.

Trabzonspor alt yapısında şanlı formanın hayaliyle yatıp, hayaliyle kalkan geleceğin yıldız adaylarının şevki kırılıyor.

Nasıl mı?

“O kadar para vererek transfer yapıldı öncelik dolayısıyla onların olacak” anlayışı Trabazonspor’un alt yapısında forma şansı bekleyen genç yeteneklerde de hakim olmuş durumda.

Başarı için öncelikle bu anlayış değişmeli.

Belki şampiyonluk yine gelmeyecektir. Ama en az bu kadar başarının geleceği şüphesiz.

Alt yapıdan çıkacak olan futbolcuların gereken desteği görmesi halinde varını yoğunu sahaya yansıtacağına kimsenin şüphesi olmasın.

Çünkü onların hepsi önce Trabzonsporlu, sonra profesyonel futbolcu.

Transfer edilen “X” yabancı futbolcuya verilen şansın %1 ‘ini kendi değerlerimize veremiyoruz.

Neden mi?

Transferleri sonrasında kalitesizlikleri gözle görülür şekilde kötü olan futbolcular öyle bir servis ediliyor ki transfer dönemlerinde, alınırsa Trabzonspor şampiyonluğa oynar! Algısı çok güzel yürütülüyor.

Aynı algıyı oluşturan menajer çetesi, alt yapıdan yetişecek futbolcuların da önünü kesmek için her türlü mücadeleyi veriyor.

Çünkü ekmek transferde, alt yapıdan yetişecek futbolcu onların ekmeğine mani oluyor!

Maalesef menajerlerin ekmeğine taraftarlar da yağ sürüyor.

Menajerlerle ortak hareket eden basın mensupları, alt yapıdan yetişen futbolcuyu en ufak hatasında yerin dibine rahatlıkla sokarken, kendilerine yakın menajerlerin transferlerine toz kondurmuyorlar.

Başkan Ertuğrul Doğan’ın gecesini gündüzüne katarak ekonomik özgürlüğün mücadelesini verdiği bir dönemde, bazı yöneticilerin kendi PR’ını düşünerek bu çetenin ekmeğine yağ sürmesini kabullenemiyorum.

Geçmişte Trabzonspor’da yöneticilik yapanlar deplasmanlara giderken uçtukları uçağın biletinin ücretini bile öderken, şimdi ise ekonomik yükün %99’unu başkana yükleyerek Trabzonspor markasını kullanarak PR’ını yapıyor.

*-*-*

Maalesef transfer haberinin reytingi bir başka oluyor, beğeniler, pofpoflamalar havada uçuşuyor.

İmzalar atılmadan en doğru kaynak bile haberi verse, transferi duyurmaktan kaçındım kaçınmaya da devam edeceğim.

Neden mi?

Bitmemiş bir transferi bitmiş gibi servis etmek, rakamların da yükselmesine neden olmakta.

Bu durum Trabzonspor'a zarar verirken, menajer çetenin de ekmeğine yağ sürmekte.

*-*-*

Tabi ki, başkan Ertuğrul Doğan gibi bu çeteyle mücadele veren yönetim kurulunda çok değerli yönetim kurulu üyeleri de bulunmakta. Fakat menajer çetesiyle beraber yol yürüyenler de ortada.

Aralık ayında gerçekleşecek kongrede kendi yolunda olanlar ile Trabzonspor’un yolunda olanları aynı kefeye koyulmaması halinde, nice başarılar izleyeceğimizi düşünüyorum.