Meme estetiği operasyonları, hastanın memesinin formunu mevcut hâlinden daha iyi gözükecek bir noktaya taşımayı hedefler. Meme estetiği operasyonları kapsamında memelerin sarkıklığı, küçüklüğü, büyüklüğü, gelişimsel şekil bozuklukları ve gömülmüş meme başı gibi farklı sorunlara müdahale etmek mümkündür. Farklı yaş gruplarındaki kadınlar arasında son derece popüler olan meme büyütme İstanbul civarında en çok ilgi gören estetik cerrahi prosedürlerden biridir.

Diğer yandan meme büyütme ameliyatının başarılı ve doğal sonuçlar sağlaması için dikkat edilmesi gereken en önemli konu hiç şüphesiz estetik cerrah seçimidir. Alanında uzman ve deneyimli doktorlara erişebileceğiniz güvenilir online randevu platformu Medyland üzerinden ihtiyacınız olan tüm uzmanlık alanlarındaki doktorlara erişebilirsiniz. Doktorlar hakkında yorumları inceleyebilir, onların iletişim bilgilerine erişebilir ve randevu alma işleminizi hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Meme Asimetrisi Düzelir mi?

Ergenlik döneminden itibaren yaşanan gelişim sürecinde bazı kadınların memeleri küçük kalabilir, memeler arasında asimetri oluşabilir ya da memeler hamilelik ve emzirme sonrası meme dokusunda yaşanan aşırı incelmeye bağlı olarak hacim kaybedebilir. Doğuştan gelen ya da sonradan çeşitli nedenlere bağlı olarak meme küçüklüğü sorunu yaşayan kadınlar için meme büyütme ameliyatı işlevsel bir çözüm olabilir.

Meme büyütme estetiği ameliyatı kapsamında hastanın gövdesiyle uyumlu ve doğal anatomik bir görünüm elde etmeyi sağlayacak silikon protezlerden faydalanılır. Bu sayede hem memenin hacmi artar hem de estetik açıdan daha iyi bir görünüme sahip olunabilir. Meme büyütme ameliyatından sonra doğal ve estetik açıdan tatmin edici sonuçlar almak için hastanın yapısına en uygun silikon protez hacmi belirlenmeli ve güvenilir protezler seçilmelidir.

Herhangi bir özel durum olmadığı takdirde silikon protez hastanın göğüs kasının altına yerleştirilir. Bu sayede silikon protez, meme dokusuyla doğrudan temas etmez ve herhangi bir zarara neden olmaz. Bu uygulamanın diğer bir avantajı ise meme büyütme ameliyatından sonra bir gebelik olması hâlinde emzirme ile ilgili sorun yaşanması riskini ortadan kaldırmasıdır.

Meme büyütme estetiği operasyonlarında genellikle memenin alt kısmında bir kesi yapılır. Yaklaşık 4 cm civarındaki kesi aracılığıyla meme protezi kas altına yerleştirilir. Ameliyatı takip eden erken dönemde hafif bir ağrı hissedilmesi olasıdır. Bu süreçte doktorun reçete ettiği basit ağrı kesicilerin kullanılması fayda sağlayabilir.

Memelerdeki Sarkma Nasıl Giderilir?

Kadınların memelerinde ortaya çıkan sarkmalar, her kadının yapısal özelliklerine göre farklı tiplerde ve derecelerde olabilir. Meme sarkması kadınların ciddi düzeyde estetik kaygılar yaşamasına neden olan bir durumdur. Memede sarkmaya eşlik eden bir hacim kaybı olduğu ve hasta silikon protez takılmasını talep ettiği durumlarda, bu sarkmaların meme büyütme estetiği ameliyatı ile giderilmesi mümkündür.

Dikleştirme için ise genellikle ayrı bir ameliyata gereksinim duyulur. Meme dikleştirme ameliyatında kesi izi çoğunlukla meme başının çevresinde ve meme başından aşağı doğru uzanan dik bir çizgi şeklinde yapılır. Kesi izleri kadınların sütyen ve bikini sınırları içinde kaldığı için herhangi bir estetik kaygıya neden olmaz.

Meme dikleştirme ameliyatında meme dokusunun tamamı korunduğu için ameliyat sonrası süreçteki gebeliklerde ve emzirme döneminde bir sorun yaşanması riski yoktur. Meme dikleştirme ameliyatından yaklaşık 1 ay kadar sonra hasta spor aktivitelerine başlayabilir. Ancak her bireyin yapısal özellikleri ve iyileşme süreci birbirinden farklı olduğundan, spora başlama ve işe dönme gibi konularda öncelikle doktor onayı alınmalıdır. Ameliyattan sonraki 2 ila 4 aylık dönemde memeyi destekleyici sütyenlerin kullanımı ihmal edilmemelidir. Siteye buradan ulaşabilirsiniz: https://www.medyland.com/